Ivm Corona virus gaan we 28 april 2020 open voor excursie-rondleiding bloemenvelden

Schooluitje-educatie

Bloemenpracht

Zien & beleven

schoolklas excursie

Beleven & spelenderwijs leren

Beleef, leer, ruik en voel de lente in de Bollenstreek en leer over de groei en bloei van bloembollen op een agrarisch bedrijf.

In verband met het Corona virus gaan we later open dan gepland. In de periode van 6 april t/m 10 mei 2020  is het mogelijk om op maandag t/m vrijdag in de ochtend vanaf  groep 3 t/m 8 een lesbezoek bij De Tulperij aan te vragen. De leerlingen krijgen een rondleiding op het bloembollenbedrijf. Zoveel tulpen of narcissen hebben ze nog nooit bij elkaar gezien. De leerlingen krijgen les over de groei en bloei van de voorjaarsbloemen, hoe bollen zich vermeerderen en wat gebeurd met een zieke tulp. In onze filmruimte krijgen ze een korte film te zien over het proces van planten, rooien en het verwerken van de bloembollen. Na afloop weten de leerlingen o.a. hoe je kan zien dat een tulp of narcis ziek is, waarom wij de tulpen koppen en waarom er in de winter stro op het land ligt. De excursie begint om 9.00  uur en duurt tot ongeveer 10.15 uur. We hebben een speciale prijs voor scholen: € 2,50 per persoon. Begeleiders zijn gratis.

Bij groep 3/4 lees ik een prentenboek voor over Koning Tulp

In de maanden augustus, september en oktober is het ook mogelijk om met je klas voor een lesbezoek  naar de Tulperij te komen. Dan vertellen we over de dahlia. De dahlia groeit uit een knol. Dat is wat anders dan een bol! Tijdens dit bezoek leren de kinderen over bollen/knollen, wanneer we gaan planten, waarom de bollen/knollen in de Bollenstreek geplant worden, hoe we planten, etc. Ze krijgen een korte rondleiding binnen het bedrijf en buiten kunnen ze 600 verschillende dahlia’s  zien bloeien. Voor meer informatie hierover: mail naar: info@detulperij.nl

NIEUW: een educatieve les over de bijen bij De Tulperij. Er zijn twee bijenkasten bij De Tulperij gekomen. En we hebben een brede strook zomerbloemenzaad gezaaid langs de weg voor de bijen. Samen met imker Marei of Michael gaan de kinderen leren en ontdekken hoe de bijen leven en hoe belangrijk ze zijn voor ons mensen. De educatieve les is vanaf groep 3/4 van de basisschool. Kosten: € 2,50 per leerling. Voor de begeleiders is het gratis.

De bijen maken hele lekkere honing die te koop is bij De Tulperij. Bij de honing krijg je een zakje zomerzaad, zodat je ook de natuur een handje kunt helpen.

Bereikbaarheid:
De Tulperij is goed bereikbaar. Er is voldoende parkeergelegenheid voor auto’s en bussen.

Voor meer informatie over een excursie voor uw klas kunt u met ons contact opnemen.

MENU