Bloemenpracht

Zien & beleven

Schooluitje-educatie

Vanaf 21 maart 2020 open voor excursie-rondleiding bloemenvelden

Excursie excursies schoolklas in de Tulperij

Beleven & spelenderwijs leren, een excursie

Beleef, leer, ruik en voel de lente in de Bollenstreek met een excursie tussen de bloembollenvelden.

In de periode van 21 maart t/m 12 mei 2020  is het mogelijk om op maandag t/m vrijdag in de ochtend vanaf  groep 3 t/m 8 op excursie te komen bij De Tulperij. De leerlingen krijgen een rondleiding bij ons bedrijf en de bloembollenvelden. Zoveel tulpen of narcissen hebben ze nog nooit bij elkaar gezien. Natuurlijk maken we dan ook een leuke klassenfoto. Zo kleurrijk is een foto nog nooit geweest! In onze filmruimte krijgen de leerlingen een leerzame film te zien over het proces van planten, rooien en het verwerken van de bloembollen. Na afloop weten de leerlingen o.a. hoe je kan zien dat een tulp of narcis ziek is, waarom wij de tulpen koppen en waarom er in de winter stro op het land ligt. De excursie begint om 9.00  uur en duurt tot ongeveer 10.15 uur. We hebben een speciale prijs voor scholen: € 2,50 per persoon. Begeleiders zijn gratis.

Bij groep 3/4 lees ik een prentenboek voor over Koning Tulp

In de maanden augustus, september en oktober is het ook mogelijk om met je klas voor een lesbezoek /excursie naar de Tulperij te komen. Dan vertellen we over de dahlia. De dahlia groeit uit een knol. Dat is wat anders dan een bol! Tijdens dit bezoek leren de kinderen over bollen/knollen, wanneer we gaan planten, waarom de bollen/knollen in de Bollenstreek geplant worden, hoe we planten, etc. Ze krijgen een korte rondleiding binnen het bedrijf en buiten kunnen ze 600 verschillende dahlia’s  zien bloeien. Voor meer informatie hierover: mail naar: info@detulperij.nl

NIEUW: een educatieve les over de bijen bij De Tulperij. Er zijn twee bijenkasten bij De Tulperij gekomen. En we hebben een brede strook zomerbloemenzaad gezaaid langs de weg voor de bijen. Samen met imker Marei of Michael gaan de kinderen leren en ontdekken hoe de bijen leven en hoe belangrijk ze zijn voor ons mensen.. De educatieve les is vanaf groep 3/4 van de basisschool. Kosten: € 2,50 per leerling. Voor de begeleiders is het gratis.

De bijen maken hele lekkere honing die te koop is bij De Tulperij. Bij de honing krijg je een zakje zomerzaad, zodat je ook de natuur een handje kunt helpen.

Bereikbaarheid:
De Tulperij is goed bereikbaar. Er is voldoende parkeergelegenheid voor auto’s en bussen.

Voor meer informatie over een excursie voor uw klas kunt u met ons contact opnemen.

MENU