Bloemenpracht

Zien & beleven

Schooluitje-educatie

Vanaf 21 maart 2020 open voor excursie-rondleiding bloemenvelden

route.nl bloemenroute door de bollenstreek

Fiets/wandel route door de Bollenstreek

17 januari, 2019

Nederland is een echt fietsland. In het voorjaar is het prachtig fietsen in de Bollenstreek. De omgeving is pittoresk en kleurrijk. Prachtig om al die bloeiende velden te zien. De geuren op te snuiven en de kleurenpracht te bewonderen. Er zijn vele fiets/wandelroutes door de Bollenstreek. 
U kunt ons vinden op  route 1 en route 2

Bij de VVV winkels in Noordwijkerhout, Noordwijk, Warmond en Lisse vindt u wandel- en fietsroutes voor in de Bollenstreek. U komt dan ook langs de Tulperij. We zitten tussen fietsknooppunten 55 en 58. En wandelknooppunten 21 en 56. Tevens is er een NS-wandelroute door de Bollenstreek. U stapt op station Sassenheim uit de trein en loopt dan via De Tulperij langs prachtige bloemenvelden richting station Hillegom. Daar stapt u weer op de trein om naar huis te gaan.

Onderweg, tijdens uw fietstocht, kunt u bij De Tulperij  in het voorjaar ( 23 maart t/m 17 mei 2019) genieten van het mooie uitzicht vanaf ons terras en in de bloemenkas. Wilt u meer weten over de bloembollen? Boek dan van te voren een excursie. Samen met de Bloembollenkweker gaat u het land op en leert u van alles over ons mooie product. Een excursie is mogelijk vanaf 10 personen.  Binnen in de bloemenkas kunt u genieten van de gezellige inrichting en vele voorjaarsbloemen.  Ondertussen een kop koffie/thee drinken en een vers gebakken stroopwafel of appeltaart eten. Ook is het mogelijk (in overleg) om een workshop te boeken. Zo maakt u van een fietstocht of wandeltocht door de Bollenstreek een bijzondere leuke dag!

In de zomermaanden van augustus tot 12 oktober  zijn we op donderdag, vrijdag en zaterdag open van 10.00 tot 17.00 uur. U kunt dan genieten van een dahlia showtuin van de CNB waar meer dan 600 dahlia soorten zullen staan. Tevens is het dan mogelijk om bloembollen te kopen in De Tulperij. U kunt zelf een bloembollenpakket samenstellen. U heeft keuze uit tulpenbollen, narcissenbollen, hyacintenbollen, krokussen en Alliums. Ook in de zomer en prille herfst is het goed vertoeven in de Bollenstreek! Stap op de fiets en ga langs locale bedrijven, zoals Annemieke’s pluktuin in Hillegom en De Olmenhorst in Lisserbroek.

 

 

 

 

 

MENU