Bloemenpracht

Zien & beleven

Schooluitje-educatie

Vanaf 21 maart 2020 open voor excursie-rondleiding bloemenvelden

De Tulperij gaat 1 augustus open….

2 september, 2019

Naast het promoten van de tulp gaan we dit jaar ook voor het eerst de dahlia promoten in samenwerking met de CNB 
De Dahlia is een prachtige, kleurrijke en fotogenieke bloem die prima past bij de uitstraling van De Tulperij.
Op 1 augustus gaan we open  tot en met 12 oktober.
Openingstijden zijn: donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Tijdens deze periode kunt u een rondleiding  boeken vanaf 10 personen.  U krijgt uitleg over het bloembollenbedrijf en het groeiproces van bollen en knollen. Voor meer informatie kunt u mailen naar info@detulperij.nl 

Natuurlijk kunt u bij ons de verse oogst bloembollen kopen in deze periode: tulpen, narcissen, hyacinten, krokussen, Alliums, droogbloeier Colchicum en Amarylisbollen.
Tijdens uw fietstocht door de Bollenstreek, kunt u bij ons een kop koffie drinken, een wijntje of frisdrank, vers gebakken appeltaart eten en genieten van de vele soorten dahlia’s in allerlei kleuren in de showtuin van de CNB. In deze periode zijn er workshops, een expositie over de Dahlia en een lezing over de dahlia gepland. We houden u op de hoogte via onze website, de nieuwsbrief en social media.

De dahlia expositie is van 12 augustus tot en met 12 oktober in de Tulperij. Diverse workshops en een lezing over de dahlia op donderdagavond 5 september. U kunt de informatie vinden op onze website onder het kopje workshops. En we hebben dit jaar zomerbloemenzaad gezaaid langs de wegkant op het land. Op deze manier willen we een bijdrage leveren aan de natuur. Inmiddels wonen er twee bijenvolken bij ons. Geleverd door twee enthousiaste, jonge imkers. Marei Lardenoye en Michael geven op aanvraag een educatieve les over het leven van de bij. Dit is leuk voor zowel jong als oud. U kunt hier meer informatie over vragen via de mail.

 

MENU