Over ons

 

Wij zijn Daan en Anja Jansze en hebben een bloembollenbedrijf Adr. Jansze & Zn. Wij kweken tulpen- en narcissenbollen. Dit bedrijf is opgericht in 1927. Daan is de derde generatie bloembollenkweker. Samen hebben we drie kinderen. Sanne, Joost en Tijn. Momenteel volgen ze ieder hun eigen opleiding. Maar, daar waar het kan, helpen ze mee in ons bedrijf. Zo werkt onze jongste zoon graag op het land met trekker werkzaamheden. De middelste denkt mee met de marketingkant en de oudste helpt mee in De Tulperij, denkt mee over de inrichting en de praktische kant van ons werk.

In 2013 hebben Daan en ik besloten om de liefde voor ons werk met u te delen. Tulpen hebben iets magisch en een enorme aantrekkingskracht op u als bezoeker. U wilt graag foto’s maken tijdens uw verblijf in de Bollenstreek en u heeft vele vragen over de groei en bloei van de tulpen. Dus….. Zowel in  het voorjaar  als in de nazomer geven wij rondleidingen in en om ons bedrijf. Wij ontvangen u graag in het voorjaar, van eind maart tot half mei. U kunt vooraf aan uw bezoek een rondleiding boeken. Tijdens de rondleiding vertellen wij over het groei proces van bol tot bloem en kunt u genieten van de prachtige voorjaarsbloemen bij ons op het land en in de showtuin.

In het najaar zijn wij open van half augustus tot half oktober. In samenwerking met de CNB hebben we dan een dahlia showtuin met meer dan 650 soorten dahlia’s. In deze periode gaat de rondleiding over de groei en bloei van bollen en knollen en laten wij zien hoe het binnen het bedrijf er aan toe gaat.

In beide periodes hebben we een pluktuin zodat u een stukje beleving mee naar huis kunt nemen. Tevens is het mogelijk om workshops in deze periodes te boeken en kunt bollen en knollen bestellen of kopen afhankelijk in welke periode u ons komt bezoeken.

Binnen in onze bloemenkas is het nostalgisch, licht en sfeervol ingericht. U kunt hier o.a. koffie/thee drinken en onze ambachtelijke appeltaart of monchou proeven.
Deze ruimte is geschikt voor zowel kleine als grote groepen.

Het bedrijf is rolstoelvriendelijk. Uiterst geschikt voor uitjes vanuit verzorging/verpleeghuizen. Wij hebben twee rolstoelen staan voor gebruik op het land.

Honden aangelijnd toegestaan.

Parkeren op het plein is gratis.

Het is een inspirerende, kleurrijke ruimte, waar u de geur en kleur van de bloemen op een bijzondere manier beleeft.

Met vriendelijke groeten,
Daan en Anja Jansze