Dahlia knollenverkoop

In het voorjaar kunt u dahliaknollen kopen. Verse oogst van het najaar ervoor. Ze komen van diverse dahliakwekers uit de Bollenstreek. We hebben allerlei soorten.|
Baldahlia’s,  cactusdahlia’s, dinerplates, decoratief dahlia’s en enkelbloemige dahlia’s.  Een ruime keus. Dus kom gerust langs om alles te bekijken. Wist u dat de enkelbloemige dahlia’s bijen en vlinders aantrekken? Prachtig om te zien als u in uw tuin zit.

Deze streek staat bekend om zijn dahlia’s. De meeste dahliakwekers zijn hier gevestigd want de knollen gedijen goed op de zandgronden van deze streek. Knollen plant je in de maand mei. Het advies is na IJsheiligen de knollen in de grond te planten. Knollen kunnen namelijk niet tegen vrieskou.  Dahlia’s zijn er in vele vormen en kleuren. Deze plant is een dankbare bloeier, want ze bloeien van augustus tot eind oktober. U kunt er van plukken voor in de vaas. Hoe meer u plukt, des te voller wordt de plant en blijft de plant nieuwe knoppen aanmaken.

U haalt de knollen in november/december (voor de nachtvorst) uit de grond. Bewaar ze donker en droog, maar laat ze niet uitdrogen. Vervolgens kunt u ze dan weer planten in de maand mei.

In het voorjaar kunt u ook tulpen  en narcissen op pot bij ons kopen. Leuk voor uzelf of om weg te geven.

We zijn open vanaf 24 maart t/ 15 mei 2022, alle dagen van de week van 9.00 tot 18.00 uur. Ook op zon- en feestdagen.