Bloemenpracht

Zien & beleven

Schooluitje-educatie

Vanaf 23 maart 2019 weer open voor excursie-rondleiding bloemenvelden

workshop, groepsuitje, vriendinnen, collega's

Workshops

Gezellig fröbelen in De Tulperij met vriendinnen, zussen, personeel of bijvoorbeeld vrijwilligers. U kunt in overleg met ons een datum + een workshop plannen. Hieronder kunt u lezen uit welke workshops u kunt kiezen.

Handletteren|€35,00
Handletteren is een soort modern kalligraferen. Tijdens de workshop Handletteren krijg je een korte introductie over handletteren en typografie. Je krijgt praktische tips en gaat daarmee zelf aan de slag door kleine opdrachtjes te doen. De laatste opdracht is het maken van een poster met jouw eigen favoriete quote. Een DIY-pakket met instructie is inbegrepen.

Stippen op porselein|4 april|15.00-17.00||€29,95
Helemaal hip! Zelf je servies bewerken met een stip-techniek. Tijdens deze ochtend ga je een leuk bordje stippen. Eenmaal gestipt, wil niet meer anders. Het is ontzettend leuk om te doen. Succes verzekerd. Kijk in het fotoalbum voor een impressie.

Watercoloring en Handletteren|met lunch|7 april|11.00-14.00|€45,00
Watercoloring en Handletteren| € 39,50
Handletteren is een soort modern kalligraferen. Watercoloring is verven met waterverf. Illustreren is de tekst voorzien van leuke tekeningen. Combineer je deze 3 met elkaar dan krijg je hele leuke kaartjes en posters. Combineer mooie en leuke teksten met stijlvolle of grappige illustraties.
Tijdens de workshop krijg je een korte introductie over handletteren en typografie. Je krijgt praktische tips en gaat daarmee zelf aan de slag door kleine opdrachtjes te doen. Je leert hoe je kunt werken met waterverf en hoe je kleine illustraties kunt maken. Je hoeft niet te kunnen tekenen, juist nit. We gaan aan de slag met eenvoudige vormen waarmee je de leukste plaatjes kunt creëren. De laatste opdracht is het maken van een poster met jouw eigen favoriete quote + illustratie. Een DIY-pakket Handletteren is inbegrepen!

Schilderen op steigerhout|€32,50
Deze workshop blijft populair. Al jaren worden deze leuke workshop gegeven in De  Tulperij. Onder professionele begeleiding gaat u een mooi kunstwerk schilderen op steigerhout. Vele voorbeelden liggen klaar waaruit u kunt kiezen.Elke deelnemer is verrast van zichzelf als het schilderwerk aan het eind van de workshop klaar is. Leuk om deze workshop cadeau te geven aan je zus, vriendin, vriend, moeder, oma of kleindochter!

Sieraad leren maken |€32,50
Maak bedels en schakels met kralen. Verwerk een kapot & dierbaar item. Deze workshop wordt gegeven door Margreet Surenbroek van sieraadlabel Studio Margreet. Zij houdt van hergebruiken van sieraden, zodat dierbare maar kapotte of gedateerde items weer gedragen worden. Je hebt bij deze workshop de mogelijkheid om je eigen kralen en oude sieraden mee te nemen en te verwerken in een nieuw eigentijdse armband of ketting.
In deze workshop leer de techniek van werken met metaaldraad. hiermee kan je kralen verwerken tot bedels en schakels. je gaat deze vastmaken aan een leren armband of aan een schakelketting. Daarnaast ontdek je verschillende technieken om leer te bevestigen en om het sieraad mooi af te werken. 

Macramé|€32,50
Oude tijden herleven! Macramé is weer helemaal in. Weet u het nog van vroeger? Tijdens deze workshop leert u de knoop-technieken om een plantenhanger te maken.

Stempelen|€ 29,50
Heeft u vroeger leren gutsen op school? Met linoleum? In deze workshop gaan we stempels gutsen uit zachter materiaal. Niet moeilijk en heel leuk om te doen.Er zijn allerlei voorbeelden van stempels die u kunt maken. In deze workshop heeft u ook tijd om met de gemaakte stempels ansichtkaarten en labels te maken.

Bloemschikken|€32,50
Afhankelijk van het seizoen, gaat u een mooi bloemstuk maken. In het fotoalbum kunt u een indruk krijgen over wat u eventueel gaat maken.

 

In het fotoalbum kunt u foto’s zien van hoe de workshops eruit zien.


Tevens is de Tulperij ook te huur om zelf workshops te geven. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anja Jansze van de Tulperij.

 

 

 

MENU