Dahlia seizoen

De zomer is een mooie tijd om uitjes te plannen.  Hoe leuk is het om tijdens uw fietstocht een rondleiding te boeken en alles te leren over het groeiproces van de dahlia’s. De dahlia groeit niet uit een bol, maar uit een knol. Wij vertellen u graag het verschil tussen de bollen en knollen. Voor individuele gasten hebben we de mogelijkheid om dagelijks om 10.30 uur of 14.15 uur een rondleiding te boeken. Bij voldoende aanmelding gaat de rondleiding door vanaf 8 personen.  Voor groepen vanaf 10 personen kunt u  in overleg met ons een tijdstip boeken dat past bij uw dagprogramma.

In samenwerking met de CNB hebben we jaarlijks in de nazomer een dahliashowtuin met meer dan 650 soorten dahlia’s.
Onze ervaring is dat u van de ene verbazing in de andere valt als u de showtuin ziet. De meeste bezoekers weten niet dat er zoveel soorten dahlia’s zijn en dan ook nog in zoveel kleuren. We hopen dat u enthousiast wordt tijdens een bezoek aan De Tulperij en dat u dan ook graag knollen in uw eigen tuin wilt planten om te genieten van de kleurenpracht van deze eigenzinnige dahliabloemen. De dahlia is een hele dankbare bloeiende bloem. Ze bloeit van  augustus tot eind oktober.

Wilt u meer weten over de knollen en bollen?
In 2021 zijn we open van 10 augustus t/m 17 oktober van 9.30 tot 17.00 op  dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. (De showtuin is tot 3 oktober te bezichtigen)

Voor individuele bezoekers hebben we de mogelijkheid om dagelijks om 10.30 uur of  om 14.15 uur een rondleiding te boeken. Bij voldoende aanmelding gaat de rondleiding door vanaf 8 personen.  Voor groepen vanaf 10 personen kunt u  in overleg met ons een tijdstip boeken dat past bij uw dagprogramma. 

Let op: op maandag gesloten.